Kindzmarauli Marani (Kindzmarauli Wine- Cellar)

          In Georgia's most famous wine-making region, Kakheti, there is a small place, Kindzmareuli, which the renowned Georgian wine derived its name from. Its situation at the foot of the Caucasian mountains, in the Alazani Valley determines its special natural and climatic conditions.  It is this place where our history, the history of the Kindzmarauli Marani (Kindzmarauli Wine- Cellar)  company,  began in the symbolic year 2000.

From the very beginning the company choose a strategy of development  involving full control over the entire technological process ( from vineyard to wine). In particular, it was planned at the initial stage to purchase land to lay out vineyards with the Georgian best grape varieties.  The basic part of the project was purchasing the land of the former Kindzmarauli farm, which initially gave the company the right to make and bottle one of the grandees of the Georgian wine - Kindzmarauli. Later, the company's vineyard asset increased to include Kvareli, one of the best micro-regions of Kakheti in terms of climatic and soil characteristics, where, the basic part of the Kindzmarauli micro-zone is located. To acquire the rights to bottle the Manavi, Mukuzani, Akhasheni, Tsinandali wines, the company bought land plots in Kakhetia's micro-zones corresponding to the names of the said wines.  At present, the company owns up to 500 hectares of land, including 435 hectares under vineyards and about 40 hectares used for service lines and as winery area. 

Along with it, in 2003, the company laid the foundation for construction of a winery and completed that project by the end of 2005. At present, the winery is not only equipped with modern technology (manufactured by Italian companies Della Toffola and Fimmers) but also arouses admiration due to its design. The winery has a laboratory (the equipment manufactured by German firm Gravitech) allowing for making any necessary analyses (chemical, microbiological) both of wine and wine juice and water. The winery has high-quality 15000-decalitre-capacity oak casks (manufactured by French firm Boutes) where the best brands of the Georgian red wines are being aged. The production capacity is the processing of 5 thousand tons of grapes.

Thus, by the end of the five years of hard work in 2005, the company processed its own grapes for the first time and got 70, 000 decalitres of high-quality product.   The current range of products of Kindzmarauli Marani includes over 23 brands of high-quality wines, including red dry "Samepo Kakhuri" (Kakhetian Royal), white dry Samepo Kakhuri" (Kakhetian Royal)and naturally red semi sweet “Kindzmarauli Original” are  an exclusive brands of our company that developed its production process using the ancient Kakhetian grape varieties and traditions of viniculture.  The technical specification is developed for this product and approved by the Georgian Samtrest.

Office

11 Vaja-Pshavela Ave., Tbilisi, Georgia

Tel: +995/ 33/ 371 424

Sales office:

+995/ 99/ 54 00 18

+995/ 95/ 91 99 88 

Web-page: www.kmwine.ge

e-mail: info@kmwine.ge

 

კომპანიის შესახებ


საქართველოს მეღვინეობის Qძირძველ რაიონში, კახეთში, არსებობს ადგილი ქინძმარაული, რომელიც გახდა ცნობილი ქართული ღვინის სახელწოდების საფუძველი. ის მდებარეობს კავკასიონის მთების  ძირში ალაზნის ველზე, რამელიც გამოირჩევა განსაკუთრებული ბუნებრივი და კლიმატური პირობებით. სწორედ აქედან, სიმბოლურ 2000 წელს, იწყება ჩვენი, – კომპანია `ქინძმარაულის მარანის” ისტორია.


 თავიდანვე, კომპანიას ჰქონდა შერჩეული განვითარების ისეთი სტრატეგია, რომელიც გულისხმობდა მთელი ტექნოლოგიური პროცესის (ვაზიდან ღვინომდე) სრული კონროლის ქვეშ მოქცევას. კერძოდ, საწყის ეტაპზე იგეგმებოდა მიწის ნაკვეთების შესყიდვა ქართული ყურძნის საუკეთესო ჯიშების ვენახების გასაშენებლად. ამ  პროექტის ძირითად ნაწილს წარმოადგენდა  მიწის შესყიდვა ყოფილ `ქინძმარაულის” მეურნეობაში, რამაც თავიდანვე მიანიჭა კომპანიას ერთერთი საუკეთესო ღვინის, `ქინძმარაულის” წარმოებისა და ჩამოსხმის უფლება.  შემდეგში კომპანიის ვენახების აქტივი გაფართოვდა თავისი კლიმატური და ნიადაგობრივი მახასიათებლებით კახეთში ერთერთ ყველაზე საუკეთესო მიკრორაიონში, ყვარელში, სადაც  მდებარეობს ქინძმარაულის საბაზისო მიკროზონა. მანავის, მუკუზანის, ახაშენის, წინანდლის ჩამოსასხმელად უფლების მოსაპოვებლად, კომპანიამ შეიძინა ღვინოების სახელწოდებების შესაბამისი მიწის ნაკვეთები კახეთის მიკროზონებში. ამჟამად კომპანია ფლობს დაახლოებით 500 ჰექტარ მიწას, საიდანაც 435 ჰექტარი გამოყოფილია ვენახისათვის, დაახლოებით 40 ჰექტარი კი განკუთვნილია კომუნიკაციებისა და ქარხნისათვის.


იმავდროულად, 2003 წელს, კომპანიამ საფუძველი ჩაუყარა ღვინის ქარხნის მშენებლობას და დაასრულა აღნიშნული პროექტი 2005 წლის ბოლოს. ამჟამად ქარხანა აღჭურვილია არა მარტო უახლესი ტექნიკით (იტალიური კომპანიის `Dელლა თოფფოლა”, `Fიმმერ”) და ტექნოლოგიებით, არამედ თავისი დიზაინით იწვევს მრავალი სპეციალისტის აღფრთოვანებას. ქარხანაში არის ლაბორატორია (გერმანული ფირმის პროდუქცია `Gრავიტეცჰ”), რომელიც როგორც ღვინის, ასევე ყურძნის, წვენის და წყლის ნებისმიერი აუცილებელი ანალიზის ჩატარების საშუალებას იძლევა (ქიმიური, მიკრობიოლოგიური). ქარხანა აღჭურვილია ასევე მაღალხარისხოვანი მუხის კასრებით, საერთო ტევადობით 15000 დეკალიტი (ფრანგული ფირმის პროდუქცია `Bოუტეს”), სადაც ხდება ელიტარული ქართული წითელი ღვინოების დაძველება. საწარმოო სიმძლავრე _ 5 ათასი ტონა ყურძნის გადამუშავება.
ამგვარად, ხუთწლიანი დაძაბული მუშაობის შემდეგ 2005 წელს, კომპანიამ პირველად გადასამუშავებლად მიიღო თავისი ყურძენი და აწარმოა 70000 დეკალიტრი მაღალხარისხიანი პროდუქცია. `ქინძმარაულის მარანის” ასორტიმენტში ამჟამად 22 მარკის მაღალხარისხოვანი ღვინოა, რომელთაგან სამი- წითელი მშრალი `კახური სამეფო”, თეთრი მშრალი “კახური სამეფო” და წითელი ბუნებრივად ნახევრად ტკბილი “ქინძმარაული ორიგინალი” წარმოადგენენ ჩვენი კომპანიის ექსკლუზიურ ბრენდებს. მათი წარმოების ტექნოლოგია შემუშავებულია ჩვენი კომპანიის მიერ  ყურძნის უძველესი კახური ჯიშებისა და მეღვინეობის ევროპული და კახური ტრადიციების გამოყენებით. ამ პროდუქტებზე ტექნიკური რეგლამენტი დამტკიცებულია  საქართველოს სამტრესტის მიერ.

Go Back